Boerderijen in Mill.

Vroeger had je een Landbouwschool voor de Boeren in Mill aan de Schoolstraat. Dhr. Kouwenberg was er Directeur. In Mill was ook een vereniging "De Katholieke Jonge Boerenstand". De K.J.B. was een vereniging van kinderen die thuis een Boerenbedrijf hadden. Vroeger was er ook een groot Standsverschil tussen de Boeren met 8 koeien of meer en Boeren met minder dan 8 koeien. ( aan het aantal Stalramen kon je al zien hoeveel koeien er waren in de betreffende boerderij, er waren trouwens ook veel melklijsten ). Ook in Mill was er een groot Standsverschil. Als de jeugd ging dansen moesten ze, van hun Ouders, altijd aan elkaar vragen hoeveel koeien ze thuis hadden, anders kon een eventuele verkering geen doorgang vinden.

Hier beneden info over de Standsverschillen onder de Boeren van het B.H.I.C.

Bronvermelding: Uit Het Boek "Het Boerenleven in Wanroij" van het Wanrodesheem.

Hier beneden een Brief van de Secretaris van de Varkensfokdag, dhr. H. H. Claassens,  aan Burgemeester Verstraaten over de Varkensmarkt in Mill aan de Dorpsstraat A 42 d.w.z. later aan de Schoolstraat.

Plaats van de Varkensmarkt in 1938 was links van de Schoolstraat. Hier beneden een oude ansichtkaart.

 

Varkensfokdag in Mill in 1960: Bronvermelding BHIC.


Hier beneden zie je de Beerseweg en vanuit de Beerseweg kijk je op de Schoolstraat met links de 5 woningen en in 't midden van de Ansicht tussen de bomen zie je de Café van dhr. Frans Heijs op de kruising van de Hoogstraat, Schoolstraat en Beerseweg.

Bronvermelding foto beneden: www.zoekplaatjes.nl

Hier onder een Melkdiploma van mej. Petronella J.C. Peters in het jaar 1955.

Als de Meisjes ( of jongens ) met schuim op de Melk gemolken hadden, kregen ze thuis van vader's dikwijls een gulden !!!

Bronvermelding: Mevr. Petronella J.C. Klomp-Peters.

Hier beneden het Rapport met Punten van het Melkdiploma.

Bronvermelding: Heemkunde Drunen.

Hier beneden een Huishoud-Diploma van de Huishoudschool uit St. Anthonis van mej. Petronella J.C. Peters in het jaar 1957. Veel Millse Meisjes gingen in die tijd naar de Huishoudschool en Assistenteklas in St. Anthonis.

Bronvermelding: Mevr. Petronella J.C. Klomp-Peters. 

Hier beneden een artikel in Buntblogt.nl over de bekende Koeienschetsers  die rond 1900 de identiteit van de Kalveren vastlegden in een schets,b.v. dhr. Piet Poels uit Mill.

Hier beneden schrijft dhr. Henk van de Weem ( Architect in Mill na de Oorlog ) over herbouw-architecten van direct na 10 mei 1940.

In Mill waren destijds in een dag 58 boerderijen en huizen verwoest.  

Ik kan er veel over vertellen. Ook heb ik hierover geschreven, wekelijks in de KOERIER, een lokaal krantje van de Regio-noord Land van Cuijk. Uit jullie gezelschap herinner ik mij Jan van den Bosch, afkomstig uit Nuland. Ook Jan Franssen bouwde later veel agrarische bouw in De Rips. Het Eerste departement van Nederland Wederopbouw Boerderijen, huisde in Mill a/d Stationsstraat. Architect Heijkans uit Erp hoorde ook tot deze groep. Hoofd was Ir. Bolsius, rijksinspecteur Bouwwezen Noord-Brabant, de latere Hoofdingenieur-directeur H.I.D. Volkshuisvesting.  Van zijn hand kwam in 1938/40 de woningwetbouw tot stand. Zijn baas was ir. Ringers. Deze laatste verordineerde, dat elke gemeente een stedenbouwkundige om advies moest vragen. In Mill waren dat de architecten Siebers & Van Dael uit Ulvenhout. Je had ook Knoers Den Bosch, citadellaan en architect Bedeau, de vader van Peer uit Goirle/Tilburg. Harrie moet ook Jan Strik nog kennen. werkte bij een Schiekw …. architectenburo Den Bosch en maakte veel werk in Grave. Verder herinner ik mij, Jac. de Best uit Boxmeer en Jan van Halteren uit Vught.  

Ik zal je enkele artikeltjes van mijn “schrifture” in SCAN toesturen. Mijn vader Piet van de Weem in Mill was aannemer en de heren kwamen wekelijks bij ons aan huis. Ons moeder had ook onder de oorlog een grote moestuin!, Carl, als je begrijpt, wat ik bedoel! groeten, Henk van de Weem.

 

Hier beneden de namen van de Groepsfoto van de K.J.B. de Katholieke Jonge Boerenstand.

Bronvermelding: dhr. Pieter Verstraaten.

Hier beneden een oude Flyer over de verkoop van boerderijen.

Bronvermelding: Ineke van Laake.

De familie Hermanussen woonde in de Boerderij, die aan Kasteel Aldendriel was verbonden. Beneden: Mevr. Grada, Mevr. Drieka, Priester Hofmans ( van Burgemeester Hofmans van Mill ) en Opa Jan Hermanussen.

Hier beneden Mevr. Grada Hermanussen woonachtig op de Boerderij van Kasteel Aldendriel.

Hier beneden een foto van het 50-jarig Huwelijk van Dhr. en mevr. Leo en Mia Hermanussen met hun kinderen en kleinkinderen aan de Molenkuilweg 15 in augustus 2014.

Bronvermelding: Op het Facebookaccount van Jade Van Huisseling.

Bronvermelding: Op het Facebookaccount van Jade Van Huisseling.

Bronvermelding: Op het Facebookaccount van Jade Van Huisseling.

Hier beneden een foto van de Boerderij van de familie Jilessen aan de Heufseweg op 22 april 2013.

Vroeger zat de familie Meulepas in de Oude Boerderij, die naast de oude schuur was gelegen. Het Kroondomein heeft deze Boerderij verbouwd tot wat het nu is.

Hier beneden uit 1911 de Boerderij van de Familie Bens aan de Kolkweg 26 in Mill.

Hier beneden de Boerderij van de familie Rongen. Bron: dhr. Marcel Peters.

 

Boerderij Kroondomein Vloet-Hol Domeinenstraat 18-20. Het pand is nu opgesplitst in 2 Woningen, waar 2 families wonen.

Hier beneden het Oude Bakhuis achter de Boerderij van de fam. Hol aan de Domeinenstraat. Het Bakhuis is in 2016 al lang eigendom van de Schapenhouderij van de fam. Vos, Bus 6 in Wanroij.

Hier een foto van Bakhuis de Vloedt, vlak voordat het Rijksmonument werd afgebroken in 2017.

Bronvermelding: Henk van de Weem van de "Vrienden van Myllesheem". De Boerderij aan de Molenstraat was van Jan Schiks.

Hier beneden de Boerderij van de familie Meulepas.

Hier beneden nog een foto van de Boerderij van de familie Meulepas.

De Peel-Boerderij van de Familie Hendriks in 1940.

Hier beneden de Boerderij van dhr. Koos van den Hof. Dhr. Koos van den Hof zat ook jarenlang in de Millse Gemeenteraad.

Hier beneden Oude foto's van de Boerderij van de fam. A. Van Wanroij aan de Rooijendijk 7 in Mill.

Bronvermelding: Dhr. A van Wanroij.

Bronvermelding: Dhr. A van Wanroij.

Bronvermelding: Dhr. A van Wanroij.

Bronvermelding: Dhr. A van Wanroij.

Bronvermelding: Dhr. A van Wanroij.

Bronvermelding: Dhr. A van Wanroij.

Bronvermelding: Dhr. A van Wanroij.

Bronvermelding: Dhr. A van Wanroij.

Bronvermelding: Dhr. A van Wanroij.

Hier beneden: De Boerderij "Het Hekken" Van de Boerenfamilie van Dhr. en mevr. Jef en Grada van Kempen ( met kleinzoon dhr. Maarten van Kempen, directeur van Fitland-XL ) ofwel de Boerderij van den Beksen Boer.

Hier beneden een oude ansicht van Boerderij Het Hekken.

Bronvermelding: Biografie Van dhr. Jos van Kempen uit Zeewolde door mevr. Femke Ronnes-van der Linden.

Hier beneden de voorpagina van de Biografie van dhr. Jos van Kempen uit Zeewolde.

Hier beneden de voorpagina van de Biografie van dhr. Jos van Kempen uit Zeewolde.

Boerderij "Het Hekken" van dhr. en mevr. Jef en Grada van Kempen "den Beksen Boer" ( de Opa en Oma van dhr. Maarten van Kempen van Fitland-XL Nederland ) op de Hoogveldseweg.

Bronvermelding: Dhr. Piet van der Burgt.  

Hier beneden een foto van het huis van de familie Van der Burgt aan de Hoogveldseweg in Mill toen alles nog onbebouwd was.

Bronvermelding: dhr. Mies Rovers.

Hier beneden een foto van de Boerderij van Van Kempen toen alles nog onbebouwd was.

Bronvermelding: dhr. Mies Rovers.

Bijzonderheden van de 9, hierboven omschreven, boerderijen wat o.a. Kadasternummers, jaartallen, bewoners, oppervlaktes, pacht- en/of koopprijzen en adressen betreft.

Boerderij van de fam. Schraven aan de Brandsestraat in Mill. Hier beneden een Foto van het 40-Jarig huwelijk van de fam. van dhr. Arie Schraven. Er waren 3 zonen die priester waren.

Goede avond,

Ik ben een zoon van Harrie Geurts en Hanna Nabuurs (Kolkweg 25) en kleinzoon van Jan Geurts (Roijendijk). Broer van o.a. Adrie, Jan en Miep. 

Ik ben van 1946 en op mijn 12e al Mill uitgegaan (klein seminarie Beekvliet te St. Michielsgestel). Ik besteed al heel veel jaren aandacht aan onze  familiegeschiedenis, waaronder hoe vroeger het leven bij ons thuis op de boerderij was en onze stamboom van Geurts-Nabuurs (met wat zijwegen, als het tenminste allemaal klopt, kom ik al best ver terug). 

Uiteraard volg ik jullie website met groot plezier. Kan jullie misschien ook nog helpen met oude fotoos oa van ons thuis vroeger; hieronder een paar samen (Hieronder het gezin van Jan Geurts, boer, kerkmeester,  met oa mijn vader, zijn zussen Hanneke Gerrits-Geurts van de Gagel, Ciska Nabuurs-Geurts en 3 ongetrouwde zussen, waaronder Mien, wonende op de hoek van de Schoolstraat en Burg. Verstratenlaan (Werkte als huishoudster van de rector van Henricus te Grave). Adriana Geurts-Schraven stierf al heel jong. Op de foto’s oa mijn vader in militaire dienst en Jan Geurts met knecht Hendriks. + gezin Nabuurs-Van Rooij De Walsert Rijkevoort). 

Zag op de website een foto van de boerenleenbank 40 j 1947. Rechts boven zou Jan Geurts zijn, maar de goeie man is in 1941 gestorven. Of ik zit verkeerd of de foto is van eerdere datum. 

Hier beneden de Boerderij van de familie Kuipers aan de Vilheide in 1934.

Op de Plaats van de Boerderij van dhr. Piet Selten aan de Paulweg, die in 't verleden voorzitter was van de plaatselijke Boerenleenbank, hebben Dhr. en mevr. André en Wilma Relou hun "Effe Pauze".

Effe Pauze is een Manége, een Paardenpension, een logement, een cantine en een Terras, waar je lekker kunt ontspannen, met de (klein) kinderen en genieten van de paarden. 

Zie op de Pagina "Verenigingen" naar bijzonderheden over de Manége, de Landelijke Omgeving en het Horecagedeelte met Terras, waar ook heerlijke mogelijkheden zijn voor de kleine kinderen.

In 2016 Stopte Mevr. Wilma Relou even met het ontvangen van GASTEN. De Manége gaat echter gewoon door.

Hier beneden de Familie Selten.

Bronvermelding: mevr. Anita Selten.

Boerderij De Schettering van dhr. Herman van Vorst. 

Hier beneden de Boerderij De Schettering van dhr. Herman van Vorst, een iets andere Ansichtkaart dan hierboven.

Boerderij de Schettering in 1738 van de familie van Dr. Jan De Quay.

Hier beneden een Flyer van de Verhuurschuur aan de Schettering. 

Hier beneden een foto van Modehuis "De Schettering" in 2014 aan de Hoogveldseweg in Mill.

Bronvermelding: www.schettering.nl

 

 Bronvermelding:  De Neije Krant en Facebook.

Hier beneden de koeien van dhr. Herman van de Weem en Mevr. Koosje Nabuurs.

 

Dhr. Toon en Mevr. Dien Theunissen-Raaymakers.

Dhr. Jan van de Ven en mevr. Ciska van Zeeland.

 

Boerderij van de familie van Zeeland aan de Bakhuisweg. Dhr. Toon van Zeeland was samen met dhr. Gerrit Raymakers ( van de Kippenfarm in Mill ) een heel bekende Ponyfokker. Zij waren ook bekend in Engeland en hoorden bij de internationale Jury.

Hier beneden een foto van de 40-jarige bruiloft van Dhr. Antoon van Zeeland en mevr. Hanneke Bexkens. Mevr. Lia Pijpers, Hartelijk Dank voor de Tip.

  

Hier beneden een Foto van Anny Theunissen en mevr. Schoonwater na hun gouden Bruiloft.

De scholk

De Oude Schort of SCHOLK werd overal voor gebruikt, bijvoorbeeld als ketellap om de kookketel van de kachel te pakken of als handschoen om iets uit de oven te halen. Bij het janken werden de tranen van ons gezicht of de snotneus ermee afgeveegd. Wanneer zij de “kippen uit ging halen”, dat is: eieren rapen, was het een ideaal kledingstuk, net zoals wanneer er aardappelen gehaald moesten worden om te schillen.

Kwam er bij ons vrimd volk, dan kropen we achter haar schort, want we waren erg verlegen. En als het koud was, draaide Moeke haar armen er in om die op te warmen. Zij gebruikte de scholk om de zweetdruppeltjes van haar gezicht te vegen wanneer zij stond te koken aan het houtfornuis of de kolenkachel of bij het schoefelen in den bogerd. Voor het halen van kachelhout bij vader in het werkhuis werd de scholk gebruikt en ook de in den hof verzamelde groenten werden in de scholk vervoerd.

Als de bonen gepoold (gedopt) waren, gingen de schillen in de scholk om uit te strooien op de mestvaalt. Moest er snel iets gepoetst worden, dan was dit kledingstuk meteen bij de hand. Gekleed met een juteschort wanneer Moeke het varken ging voeren en zaterdags bij het poetsen van de minstens elf paar zondagse schoenen die mijn zus verzameld had. Vader droeg bij het maken van eege tanden in het werkhuis een lederen schort.

In deze tijd zouden wij ons waarschijnlijk afvragen hoeveel bacteriën er in die scholk gezeten zouden hebben. Moeke heeft er nooit wat aan overgehouden… of toch? De liefde. Mijn vrouw had tijdens het eten koken altijd een kleurige schort om, zelfs tijdens het koken op de camping.

Bronvermelding: Wikipedia. 

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van de vrienden van Myllesheem.

Bijkeuken met de oude Waterpomp en onder de Gootsteen het "gutgat" om na het dweilen het vuile water naar buiten te schrobben. Dikwijls kwamen er door het Gutgat muisjes, padden of kikkers naar binnen geslopen. In die tijd was er geen riolering en ook nog geen waterleiding.

Bronvermelding: Foto's beneden uit "Het Brabants Dorpsleven."

Hier beneden de Stal voor een Koe en één of enkele Varkens. Buiten had bijna iedereen een Kippenhok met enkele kippen en een of twee hanen. In de tuin was er fruit en groente, zoals Kersenbomen, Perziken, Peren, Appels, rabarber, bonen, spruiten enz.

Hier beneden buiten de Waterputten met "Putringen" die toen nodig waren omdat er nog geen waterleiding was.

Hier beneden de Aardappel-Oogst in Mill in 1944 met de Namen van de Millse AardappelRaapsters en AardappelRapers. Als de aardappels niet vóór de Millse Kermis gerooid waren mochten de Aardappelrapers niet naar de Kermis. De Aardappels werden in die tijd rond 1950 het meeste gegeten; zeker in Brabant.

Bronvermelding: Dhr. Sjef van Reijmersdal en dhr. Henk van de Weem van de "Vrienden van Myllesheem".

Hier beneden de namen van de foto boven.

Bronvermelding: Dhr. Sjef van Reijmersdal.

Bronvermelding: Lokale Omroep Nuenen. L.O.N.

Bronvermelding: Mevr. Klomp.

Verhalen over het leegpompen van De Wiel aan den Achterdijk.

Boerderij van dhr. Jo Peters aan de Achterdijk 14, Mill. Was vroeger gelegen naast de "Wiel" en door het leegpompen en het dichtgooien van "De mooie WIEL" kreeg men het lelijke GAT van Van Hout. ( Een dank voor de info aan mevr. van Summeren en Dhr. Jo Peters). Iets verder, Beerseweg 65 Mill, ligt de nu Boerderij van dhr. en mevr. Tijn en Petra van Summeren-Gerrits. ( Ook vlak bij 't Gat van Van Hout.) De Boerderij van de Fam. Van Summeren bestaat in 2014 maar liefst 100 JAAR. In 2014 wordt er een boek uitgebracht door de familie van Summeren.

Boerderij van Tien Kremers en Hanna / Bertha Janssen aan de Arendstraat 20. Foto is omstreeks 1950 genomen.

Boerderij van dhr. Wim Van Vorst en mevr. Anna Roelofs Kolkweg 27.

Bronvermelding: dhr. Cor Bergmans.

Hier beneden enkele foto's van de Boerenhoeve de Kolk.

Bronvermelding: dhr. Cor Bergmans.

Bronvermelding: dhr. Cor Bergmans.

Hier beneden de Boerderij "De Noot" van de familie Cornelissen. In 2012 van de Familie Jansen.

Bronvermelding: www.boerderij-denoot.nl

 

Boerderij van dhr. Frans Heijs met zicht op de Stal van dhr. Bertus Theunissen.

Hier beneden de Boerderij van de fam. Verstraaten.

Bronvermelding: Dhr. Louis Moors.

Hierboven en beneden de Notariële Aktes van de Verkoop van Kasteel Aldendriel en de gronden er omheen door de adellijke Familie Von Schloisnigg aan Burgemeester Verstraaten als Rentmeester van de Eigenaren van Kasteel Aldendriel, Familie Von Schloisnigg en later weer de verkoop van de Boerderij aan de Familie Hermanussen.

Boerderijen van de fam. J. Lange op de Krommedijk en de omgeving. De enigste Lange is Dhr. Jan Lange, die met zijn zus in 2016 op de Krommedijk 14 woont.

Bronvermelding: Dhr. Henk van de Weem en drs. Jan Lange.

Bronvermelding: drs. Jan Lange.

 

Bronvermelding: drs. Jan Lange.

Bronvermelding: drs. Jan Lange.

Bronvermelding: drs. Jan Lange.

Dhr. Ben Smits van de Heemkundevereniging "de Kommanderij" in Gemert heeft al enkele namen van benedenstaande foto en vraagt aan "Myllesheem" om de resterende namen die niet onder de foto staan.

Bronvermelding: drs. Jan Lange.

Bronvermelding: drs. Jan Lange.

Hier beneden een Luchtfoto van de Boerderij van de Familie van dhr. Janus Ermers aan de Vorleweg in Mill.

Hier beneden de Stal van de Boerderij van dhr. Bertus Theunissen en de Schuur van de Boerderij van Frans Heijs.

Hier beneden de Boerderij van dhr. Aloisius Nabuurs aan de Lochtjesweg.

Hieronder de Boerderij van dhr. Jan Berents in 1934 in "Berents Bos". De namen van de bewoners, die voor de fam. Berents in Boerderij De Nieuwenhof zaten, staan onder de foto.

Bronvermelding: B.H.I.C.

Hier beneden een oud Schilderij van Boerderij "Den Nieuwenhof." 

Beste Hub, Inmiddels is het me duidelijk! Mijn vrouw Gerry heeft de foto gemaakt bij dhr. Fons Braks in Odiliapeel. Het schilderij is van kunstschilder Kees Bastiaans. Groetjes Peter Berents Uden.

Hier beneden Boerderij De Nieuwenhof in 1975.

Bronvermelding: mevr. Marja Verstraaten-Verhoeven.

Op de Nieuwenhof heeft Marianne van Heijningen sinds 2009 haar bedrijf Ovis & Eco, een groepsaccomodatie. 

Nieuwenhof in Mill winnaar Plattelands-Award Toerisme 2011.

MILL - Belevingsboerderij De Nieuwenhof in Mill heeft de Plattelandsaward Toerisme 2011 gewonnen. Op de tweede plek eindigde Bij d'n Berk uit Heusden (gemeente Asten). Derde werd Ezelgasterij Aan de Maasheggen in Groeningen. Dat maakte de organisatie en o.a. Marianne zelf op Omroep Brabant donderdagmiddag bekend.

 

De prijs is een initiatief van onder meer de Kamer van Koophandel en Toeristisch Ondernemersplatform Brabant. De Nieuwenhof kent een groepsaccommodatie en een natuurcampingterrein waar je kunt slapen tussen de schapen. Bij d'n Berk biedt rolstoeltoegankelijke appartementen aan de rand van natuurgebied De Groote Peel. De ezelgasterij biedt verblijfsmogelijkheden compleet met ezelwandelingen langs de Maasheggen.

  

Sinds 2007 is Marianne van Heijningen en dochter Coco met de schaapskudde Ovis & Eco, Kaas- en ijsmakerij begonnen en in 2009 is Marianne van Heijningen en dochter Coco op de boerderij van Berents, nu de Nieuwenhof, begonnen met de groepsaccomodaties.Peter van Lanen heeft "Proludic". Een bedrijf dat installaties produceert voor Speel- en Sportterreinen, vooral voor kinderen. LH-Play B.V. h.o. Proludic Langenboomseweg 58a 5451 JM MILL.

Hier beneden in 2013 enkele van de 260 Schapen van Marianne van Heijningen bij Kasteel Tongelaar met er tegenover de Boerderij van dhr. Jo van Overbeek.

Mevr. Marianne van Heijningen van de Nieuwenhof ging op a.s. zaterdag 1 en a.s. zondag 2 oktober 2011 starten met de nieuwe wandelroute van het "Duits Lijntje."

 

Hier foto's van de officiele Opening van de Groespeel bij de Nieuwenhof in Mill.

Hier foto's van de officiele Opening van de Groespeel bij de Schaapshoeve De Nieuwenhof in Mill.

Hier beneden een foto van de TV-Opnames "Bed & Breakfast bij MAX" van de TV-Uitzending dd. 7 Maart 2014 o.a. bij Schaapshoeve De Nieuwenhof in Mill van dhr. Peter van Lanen en mevr. Marianne van Heijningen.

Hier beneden voor meer informatie en bijzonderheden de Website van de Schaapshoeve De Nieuwenhof in Mill. De website van de Schaapshoeve DE Nieuwenhof, is ook op Facebook en wel:  www.groepsaccommodatiedenieuwenhof.nl 

Hier beneden enkele foto's van mevr. Marianne van Heijningen van haar TV-optreden bij Omroep Brabant op 1 April 2015.

Hier beneden een Foto anno. 2015 van een STAND van het bedrijf van mevr. Bianca Van Hal bij Boerderij-Schaapshoeve "De Nieuwenhof" van mevr. Marianne van Heijningen.

Hier beneden van de SVH de "Stichting Vakbekwaamheid Horeca"  het Horecadiploma "Sociale Hygiëne" van mevr. Marianne Van Heijningen voor het horecagedeelte van de Groepsaccomodatie "De Nieuwenhof" in Mill. Dochter Coco Clements is ook geslaagd voor dit Diploma "Sociale Hygiëne".

Hier beneden bij De "Herder-inn" of de Nieuwenhof een van de Oudste Bomen "De Linde" van Mill in 2017.

Hier beneden een artikel in "Landleven" over de Schapenboerderij De Nieuwenhof van Mevr. Marianne van Heijningen in 2018.

Hier beneden een Artikel uit de Koerier over het jaarlijkse Schaapsscheerdersfeest op de Nieuwenhof in Mill in 2018.

Hier beneden een Artikel in de Gelderlander o.a. over een Toneelstuk in de Nieuwenhof door mej. Mr. Coco Clements, dochter van mevr. Marianne van Heijningen van de Nieuwenhof.

Hier beneden de Laatste keer een bezoek van De Breiclub Mill, die Marianne van Heijningen mee heeft opgestart.

Maar omdat de dames Marianne en Coco De Nieuwenhof verkocht hebben aan Ondernemers uit Delft zal deze exploitatie misschien niet meer hetzelfde blijven ? De nieuwe ondernemers willen meer aandacht aan de zorg besteden, zoals b.v. ZORGboerderij De Nieuwenhof. Het Jaarlijkse feest van "Schapenscheren" in 2020 ging niet door van het Coronavirus COVID19, maar het Schapenscheren zonder publiek uiteraard wel.

Bronvermelding: Facebook met Marianne en Coco van De Nieuwenhof.

Bronvermelding: Facebook met Marianne en Coco van De Nieuwenhof.

Hier beneden op 15 augustus 2020 staan Tessa van Ingen en Robert Arkenstein, die samen met Ivan en Stefan de Nieuwenhof voortzetten.

Bronvermelding: Facebook en Inmill.nl

Hier beneden info van het Ondernemers Collectief te Mill die door Dhr. René Schipperhein veel succes wensen aan de nieuwe ondernemers met Boerderij De Nieuwenhof.

Hier beneden de nieuwe website van de Nieuwenhof en wel www.boerderijdenieuwenhof.nl

Hier beneden een foto van een SchapenWasPlaats en wel in het Bungalowpark in Mill.

Hier beneden de tekst van het Bord dat in 2009 is geplaatst door de JeugdGemeenteRaad van Mill.

Zie hier beneden een TV-Uitzending "ALTIJD WAT" van de N.C.R.V. in 2014 over het Verdriet van vele Boeren, de hun prachtige Familiebedrijf niet meer kunnen redden in deze Tijd van Grootschaligheid. Vele Boeren maakten een eind aan hun leven. Jammer dat ook mooie kleine bedrijven als de de Slager, de Bakker, de Schoenmaker, de Kleermaker, de Caféhouder, de Groenteboer, de Kaasboer, de Olieboer, de Melkboer, de Kolenboer, de Eierboer, de Visboer,  enz. niet meer in een Dorp kunnen blijven bestaan. Ook in Mill is bijna alles verdwenen.

Hier beneden enkele foto's van de oude Boerderij ( en verbouwde boerderij ) van dhr. Jo de Klein aan de Uilweg 32 in Mill vlakbij De Kuilen. Zie ook Pagina Vliegveld B 89 en De Kuilen van deze Website.

Bronvermelding: dhr. Jo de Klein.

Bronvermelding: dhr. Jo de Klein.

Bronvermelding: dhr. Jo de Klein.

Bronvermelding: dhr. Jo de Klein.

Bronvermelding: dhr. Jo de Klein.

Deze boerderij van de Fam. Franzen stond aan de Schoolstraat. Bronvermelding beneden en boven: Facebook en B.H.I.C.

Copyright Studio Domeinzicht ©