24 Café 's en Restaurants in Mill, twéé HOTELS en één NACHTCLUB rond 1881. Hier 24 café's in Mill beneden met Naam en Toenaam geregistreerd.

Voor en Rond 1980 had elke Horecaondernemer een Diploma Vakbekwaamheid voor het Café Bedrijf nodig, anders kreeg je geen toestemming om een Horecabedrijf te exploiteren. Rond 2000 heeft men genoeg aan het Diploma Sociale Hygiene.

Bronvermelding: Horeca-exploitante mevr. Jeanne Swartjes.

Bronvermelding: Horeca-exploitante mevr. Jeanne Swartjes.

Bronvermelding: Horeca-exploitante mevr. Jeanne Swartjes.

Bronvermelding: Horeca-exploitante mevr. Jeanne Swartjes.

Bronvermelding: Horeca-exploitante mevr. Jeanne Swartjes.

Bronvermelding: B.H.I.C.

's Zondags Na de Hoogmis gingen de mannen een kaartje leggen en de afgelopen week bespreken in een café. b.v. Bij "De Witte" ( Sjang Moors en later zoon Frans Moors en nog later zijn broer René Moors ), of bij Wim Kloosterman, of bij Rooijakkers, of bij 't Gouden Kruis, of in Den Himmel of  bij 't Vagevuur, of bij Menne Arts, of bij De Letste Stuuver enz. Er waren in die tijd 24 café 's in Mill ( zie pagina: café 's in Mill ).  Vele mensen hadden prachtige bijnamen, zoals Anna Marianne z'n Tontje, Annie de Mus, Ben Pap, Bert Bos, ...Welke Echte namen bij de Bijnamen horen weet ik niet... maar tijdens de Openingsweek van Myllesweerd, toen we "Onder" bij Myllesheem enkele DVD-films van Millse Mensen draaiden, kregen we, vooral van oudere Millenaren, vele bijnamen te horen; aan deze bijnamen heb ik een aparte pagina gewijd. "Bijnamen Millse Mensen". 

Rond de jaren '50 werden er tijdens de kermis, bij vele café, Danstenten geplaatst. Er was een aparte Tent voor de Sjieke Boeren, die 8 koeien of meer hadden en een Tent voor Boeren die minder dan 8 koeien hadden; zo ook in Mill. In kleine plaatsen waar maar één Danstent stond, werd de Tent in tweeen gedeeld door een TOUW. Dat touw bood ook weer een afscheiding tussen Sjiek en Arm. De Jalouzie onder de Boeren was, ook in die tijd, groot.

Anno 1881 waren er in Mill 24 Café's, Beugelbanen en Herbergen. Voor de Adressen en de Namen van de Herbergen, Logementen, Beugelbanen enz. zie hier onder. Bronvermelding: Boek 1 van Mil tot Mill van G. van Hout.

10/10/16

Dhr. Henk van de Weem: in de boedel (erfenis !) van Gerard van Hout moet ergens een lijst van kroeg-uitbaters zitten ! Hij maakte die  n.a.v. de beschrijving van de Bossche Kar, (n.a.v.  het bezit van Pet Huijbers, zijn grootvader van moederszijde). Ik denk dat Willie Sweens daar meer van weet. Voor Tieske Smits woonde daar de Fam. van Tienen (Anneke, Toon’s moeder trouwde met Van den Broek, werkzaam bij grossier Verbruggen) Ook ben ik ooit Tini van den Broek,  in Breukelen tegengekomen, ambtenaar ter secretarie, afd. bouwtoezicht.  Als hij nog leeft doe hem dan de groeten, wil-je, BesteToon ? groeten, h e n k. Van: studio domeinzicht [mailto:vers2312@planet.nl]  Verzonden: vrijdag 30 september 2016 14:54
Aan: Henk van de Weem <henkweem@tele2.nl>; Pieter Slaats <slaatspieter@home.nl>
Onderwerp: FW: cafe  

 

Hallo Ton van den Broek, Zie zojuist dat Hub je de helemaal bovenstaande lijst van deze Pagina van cafe’s heeft gemaild.

Om je vraag wat preciezer te beantwoorden, het volgende. In het huis met nummer A 43 woonde indertijd Adriaan Radt en deze man had inderdaad een café. Ik hoop het nu wat duidelijker voor je gemaakt te hebben.

Met vriendelijke groeten. Willy Sweens.

 

Hier beneden een Artikel uit de Koerier anno 1992 over het Café van mevr. Janske Verberk en mevr. Miep Geurts aan de Schoolstraat t.o. de Jongensschool. Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem.

De meeste Café's of Logementen in Brabant en Limburg hadden een Beugelbaan. Beugelen was in die tijd een Volkssport. 

Beugelen: 

De beugelsport wordt beoefend op een lemen baan van ongeveer 5 meter breed en 10 meter lang waarop een beugel is bevestigd op 2,5 meter van de achterrand. Een speler speelt met een houten palet (ook wel schop of sleger genaamd) waarmee hij zijn bol van 4 kg en 18 centimeter doorsnee in een rechte lijn wegduwt. Het spel wordt gespeeld door 2 of 4 mensen en altijd met 4 bollen.

De partij begint wanneer de eerste speler zijn bol met de sleger door de beugel probeert te spelen vanaf de greppel (beginrand). Als de bol stil ligt is de volgende speler aan de beurt. Doel van het spel is het behalen van 30 punten die je verdient door je eigen bol door de beugel te spelen (2 punten), de bol van je tegenstander in de greppel te slaan (1 punt) of de bol van de tegenstander via de bovenkant van de baan door de beugel te spelen (2 punten). Als je je eigen bol in de greppel speelt verlies je 2 punten.
Beugelen is niet enkel een fysieke vaardigheid, maar de kunst is vooral om tactisch enkele beurten vooruit te denken.

Hier beneden was in 1939 Het Politiebureau van Mill met geheel rechts de woning van de Postcommandant met links 2 Arrestantencellen en geheel links het Witgele Kruisgebouw.

In het verleden moesten deze benedenstaande Borden als een Muurschild opgehangen worden om aan de mensen aan te geven of er in het betreffende Café of Restaurant, een A-vergunning, een B-Vergunning voor Zwakalcoholische Dranken of een Volledige Vergunning voor sterke drank door de Gemeente was verleend.

 

Mill had ook een NACHTCLUB al in 1936. De VICTORIA-CLUB. Zie hieronder het Krantenartikel van het Algemeen Dagblad dd. 13 November 1936.

Bronvermelding: Koninklijke Bibliotheek 's-Gravenhage.

Hier beneden de Winkel van de Familie van dhr. Sjef Bastiaans ( Pen ) in de Stationsstraat.

Aan de overkant Links Slijterij en Drankenhandel van dhr. Willy Sweens en daarnaast Hotel-Café-Restaurant van dhr. Wim Kloosterman.

Bronvermelding: mevr. Annelies Lamers-Bastiaans.

Ook in Hotel Kloosterman kwamen vele REIZIGERS  ( Vertegenwoordigers of Managers ), omdat er rond 1900-1950 nog bijna geen auto's waren. In Hotel Kloosterman de Societeit "De Gezelligheid" van Mill opgericht op 25 october 1912. Bestuur: Voorzitter A.W. van Hout, vicevoorzitter Th. van Lieshout, secretaris W.J.C. Verstraaten en Penningmeester R.C. Willems. Leden: Jos Anderegg, Johan Anderegg, H.V.J. Arntz, J. van den Broek, M. Derks, J. de Groen, J.A. van Heeswijk, A.B. Heijs, H. van Hout, W. van Hout, J. Reijnen, J.W. Ritzen, Jos Schraven, H. van Strijp, J. Verbruggen, A.F.J. Verlinden en H.L. Verstraaten. 

Hier beneden Hotel Hendrik van der Linden tegenover het Station en tegenover Hotel Giesen. 

Rond de Jaren '50 en '60 hingen er nog overal reclameborden tegen de gevels van de Horecabedrijven en ook tegen de gevels van gewone Huizen.

Hier beneden een levensgroot reclamebord van het Sigarettenmerk "Chief Whip".

Hotel-Café Jan Giesen ( t.o. Het Treinstation ! ) Later Sjang Moors en nog later zijn zonen dhr. Frans Moors en daarna dhr. René Moors. ( René die voor zijn moeder terug naar Nederland kwam vanuit Australie, waar hij een soort Cow Boy was; hij dreef in Australië te paard de koeien over het land om ze overal te laten grazen net als in Nederland de schapen werden gehoed door de familie Snoeks.) Vroeger stond op het benedenstaande pand de Tekst: Holland Amerika Lijn.H.A.L. ( dit was voor mensen die wilden emigreren; kijk op de pagina "Emigratie en Immigratie" van deze Website ). Ook in Hotel-Café Giesen kwamen vele REIZIGERS ( Vertegenwoordigers of Managers ), omdat er rond 1900-1950 nog bijna geen auto's waren.

Hier beneden een emailwisseling tussen de heren Henk van de Weem en Willy Sweens.

Bronvermelding: dhr. Toon Willems van Mill van Toen.

Bronvermelding: dhr. Toon Willems van "Mill van Toen".

Tegenover het Station had Hotel Café Restaurant Giesen hotelkamers voor de reizigers; in die tijd waren er nog bijna geen auto's en de vertegenwoordigers, die met de trein reisden, noemde men toen "Reizigers." Er was ook een Koetshuis, waarin Paard en Karren gestationeerd waren om mensen en goederen te vervoeren.

Paarden van Heineken Brouwerijen bij Café René Moors aan het Station. Op de Bok dhr. Wim Verstraaten, zoon van Hub. Verstraaten, vertegenwoordiger van de Heineken Brouwerijen.

Bronvermelding: Foto: Hans Hermsen. 

Hier beneden staan mevr. Ine Verweijen en Dhr. René Moors voor hun Café-Restaurant-Zaal bij de Shires-Paarden van Heineken.

Hier beneden nog een foto van Café Geert aan het Station, waar voorheen dhr. Sjang Moors en later zoon dhr. René Moors alias "De Witte" Caféhouder was. ( Dhr. Geert Swartjes is nu in 2012 de uitbater van Café de Winkel aan de Hoogstraat. ( voorheen de Scheet enz.)

In 1992 De laatste ondernemer van het onderstaande en overbekende Café ( eerst dhr. Jan Giesen en daarna dhr. Sjang Moors senior en daarna de zoon Frans Moors an daarna zijn broer dhr. René Moors, alias De Witte ) was dhr. Geert Swartjes met de naam: "Café Geert" met, op de foto, de Handbalclub, die hij sponsorde.

Het laatste nieuws was een artikel op donderdag 12 maart 2015 van inmill.nl van een Hennepkwekerij in Café Geert . 

Beneden staat De Millse vriendenclub met hun eigen Website www.voorelkaar.com in Café Geert. Dhr. Joris Kahlert was de Webmaster.

Uitbater van Café Geert dhr. Geert Swartjes heeft nu cafe "De Winkel" aan de Hoogstraat. Voorheen was dit het Huis van dhr. Piet de Vet. ( de Vader van de bekende Millse wethouder dhr. Theo de Vet. )

Hier beneden een YouTube-Filmpje, dat hoofdzakelijk ging over het NACHTleven van de clienten van Grand Café De Winkel tijdens de afwezigheid van dhr. Geert Swartjes. Er komen enkele feestmomenten in voor die te maken hebben met "BEER-PONG" enz. Dit filmpje is alleen toegankelijk voor de vaste Gasten en dus strikt Vertrouwelijk !!! 

Hier beneden een Foto van de bovenstaande intieme DVD-film van Grand Café de Winkel op You Tube 2017.

Bronvermelding foto beneden: Facebook.

Dhr. GEERT Swartjes heeft nu in zijn assortiment ook "Radler" !!! Mej. Sharon van Gemert maakte alles in orde vlak voor de opening van "Grand Café De Winkel".

Bronvermelding foto: Café De Winkel op Facebook.

Zie voor de Film van "Café De Winkel "Zonder de Familie Swartjes" uit Beugen. ( de Directeur van Grand Café de Winkel dhr. Geert Swartjes was, in 2014, met de heren Frank Meulepas en Sjors Dollevoet voor bijna 7 weken naar Phuket in Thailand voor een Pretender-Flairtender-Bartender Cursus.????; dit voor de vele vaste clienten.

Hier beneden de Chippendales op bezoek bij Café de Winkel tijdens de Millse Kermis van 2013.

Bronvermelding foto: Café De Winkel op Facebook.

a.s. Donderdag 27 Maart 2014 gaat de directie van Café "de Winkel", dhr. Geert Swartjes, met de heren Bartenders van "De Winkel" Frank Meulepas en Sjors Dollevoet voor bijna 7 weken naar Thailand i.v.m. een Master-Examen in de Europian Flair-Bar-Tender-High School in de plaats Phuket op Thailand. Het dorp Mill krijgt dan een nog meer gespecialiseerd Horecabedrijf wat in de hele Regio nieuw en zéér spraakmakend zal zijn. Voor meer bijzonderheden zie dhr. Sjors Dollevoet op Facebook.

Hier beneden op de foto een VW-Bus van het Millse Pretenders-Bartending Bedrijf van directeur Sjors Dollevoet, die bij Fitland-XL in "Des-Werelds" o.a. met "het in elkaar flanzen van Cocktails", zijn Talenten botviert. Ook bij Grand Café "De Winkel" in Mill, van dhr. Geert Swartjes, laat Dhr. Sjors Dollevoet zien wat een FLAIR-Tender zoal voor U kan doen om een avondje uiterst gezellig te maken. Dhr. Sjors bezoekt U ook thuis en geeft sinds 21 Juli 2014 Workshops aan de Vissteeg 6 in Mill, of waar U ook wilt. In april 2014 samen met Dhr. Geert Swartjes, kreeg Sjors in Phuket in Thailand bij The Europian Bartender School, na een opleiding van bijna 5 weken, een Award als een van de beste Bartenders ter wereld. Voor meer info kijk op de website www.pretenders-bartending.nl  


Bronvermelding: Website van De Winkel.

Hier beneden enkele foto's van het 25-jarig bestaan van "Café Geert en Café de Winkel" van dhr. Geert Swartjes in zijn oude "Café Geert" op 30 april 2017.

Hier beneden de Aanbesteding van Café Schippers in 1939.

Bronvermelding: dhr. Jo van Soest.

En aan de Wanroijscheweg waar nu de ALDI gevestigd is zat eerst de Café van dhr. Johannes Fick; maar voor de Fam. Fick ( ook Dhr. Cornelis Fick kwam na de Oorlog uit ESCH bij den Bosch naar Mill ) was de Uitbater dhr. Richard Schippers en Tilla Rooijendijk ( "Tante Til" genaamd ), dus Café Schippers. Er was in Café Schippers bij Tante Til en later bij Dhr. Fick ( die veel mooie dochters had ) uiteraard een grote Klantenkring, o.a. van de Voetbalcub Juliana die er aan de Wanroijseweg schuin tegenover voetbalde.

Hier beneden het Café van de familie van dhr. Johannes Fick uit Es.

( Voorheen Café Schippers )  nu, in 2015, de ALDI. 

Bronvermelding foto beneden: dhr. Hub. Verstraaten.

± 1960 was De MARINA-Bar aan de Wanroijseweg 11 van dhr. Wim van der Leest ( Wim zat eerst met zijn vader in de Café waar dhr. Piet de Vet in de Hoogstraat woonde ) de belangrijkste uitgaansgelegenheid met Nachtvergunning in Mill. Later kwam de fam. Roosenboom in de MarinaBar. ( Eerst nog de MILLINGTON BAR met dhr. Ton en mevr. Inge Averdieck van dhr. Gé Oosterbaan van De Hoeve uit Wanroij ). De hele dorpsgemeenschap, zowel jongeren als ouderen, kwam daar op zaterdagavond bijeen.

Voorheen zat daar dhr. Pijpers met zijn bekende Bakkerij; nu woont er dhr. Leo V.J. Lucassen.

Hier beneden 2 foto's met verschillende jongeren ( 2 gebroeders Coolen ) van de Hockeyclub Nuenen in Mill in de Marinabar.

Bronvermelding: mevr. Anja Deelder-Verhoeven.

Hier beneden enkele jongeren in de Marinabar: v.l.n.r. Jan Nooijen, Hub. Verstraaten, Ingrid Adriaansens,  Walter van der Mee, Marja Verhoeven en Anja Verhoeven.

Bronvermelding: mevr. Anja Deelder-Verhoeven.

Dit was de Ingang van de Marinabar, een soort Nachtclub van Mill met een Nachtvergunning.

De Marinabar lag recht tegenover de Fabriek van Hout, waar ruimte genoeg was om te parkeren.

 

Dhr. Paul van de Geijn en dhr. Walter van der Mee met een Optreden in de Marina-Bar voor Hockey Club Mill.

 

Hier beneden de bekende Millse oude Café-Boerderij van de heren Frans Heijs en later de zoon Piet Heijs. 

Oude Café van de heren Frans Heijs senior en Piet Heijs junior met de Koeienstal er nog aan waarop hangt een oud reclamebord uit 1845.

Beneden links is Café Piet Heijs aan de Schoolstraat. De Hoogstraat was vroeger de HOOFDstraat, die naar boven naar de Café's 't Vagevuur, Den Himmel en de Hel liep.

Rond 1935 was Café Heijs, CAFE DE ROSKAM. 

Hier beneden was de Oefening van de Millse Brandweer in 1967

Bronvermelding: Mill vanToen.

Hier beneden de hele Familie Heijs, Giesen, Giezen, Moors, enz.

Bronvermelding: Mill vanToen.

Aan de Kruising Links Café Frans Heijs met Terrasmeubilair en een fiets tegen de Electriciteitsmast en verderop de Karstraat in Dhr. Jan Arts ( was een broer van dhr. Matthijs Arts van de Edah aan de Kerkstraat. Met dank aan Dhr. Ton Rückert. 

Vroeger stond de Danstent Royal van dhr. Frans Keijzers altijd bij Café Piet Heijs op de links aan de Schoolstraat gelegen Café Heijs aan de Kruising Schoolstraat - Karstraat. Hier beneden de Reclame Flyer van Dancing Royal.

Bronvermelding: Dhr. Broer van Thiel.

Hier beneden een foto van de Café van dhr. Piet Heijs en mevr. Marietje Henst aan de Schoolstraat ( Brouwershof ) met 6 Shires-Paarden van Heineken voor de Café-Boerderij. De Paarden van Heineken ( de 6 Paarden hadden de namen van Freddie en de andere heren van de directie van Heineken ) waren ingekwartierd bij de Manége van dhr. Richard Bens en mevr. Tonnie Bens-Slaats aan de Voordijk 7 in Mill.

Café Piet Heijs; vroeger was hier een Logement, een Boerderij, een Brouwerij en het Burgemeestershuis van de familie van Burgemeester Willem Verstraaten.

Voor Café Heijs: De lagere Schoolklas van Wim Verstraaten met 6 Shires ( de grootste en breedste paarden ter wereld - één van de Shire's had een schofthoogte van 1.81 m. ). De oude paardenkar, met de paarden, was van de Heineken Brouwerij in Amsterdam.

Foto: Hans Hermsen.

Nogmaals de Café Boerderij van Piet Heijs met de Shires van de Heineken Brouwerij in Amsterdam. Foto: Hans Hermsen. 

 

 

 

Bronvermelding: Mevr. Fien Vugts

Hier onder een foto van het 25-Jarig bestaan in 1994 van Auberge de Stoof van dhr. en mevr. Jan van der Steijn en Elly Goossens; voorheen was hier de Edah van dhr. Frans Maas.

Hier beneden mevr. Mientje Kremers in de keuken van Auberge de Stoof.

Hier beneden een Krantenartikel van mevr. Elly van der Steijn-Goossens van Auberge de Stoof.

Hier beneden een krantenartikel uit 1989 van de Koerier over een Onderscheiding voor Auberge De Stoof in Mill.

Bronvermelding: mevr. Ingeborg Vriends van der Steijn.

Hotel-Café-Restaurant 't Centrum met op de foto mevr. Riet Sweere en dhr. Gerrit Rooijakkers, de exploitanten. Zoon Jack Rooijakkers en zijn vrouw Francien hebben reeds lang het bedrijf overgenomen. Hier beneden de vaste Club "De KlenSooS" ( de Oprichter was dhr. Tien Hoogenhoff )  die er al jaren zit op woensdag voor de middag tijdens de Millse Markt. Binnenkort komen de Namen van de vaste bezoekers van de Club, die elke woensdag op visite kwamen bij "t Centrum.

Woensdag voor de middag in Grandcafé-Restaurant 't Centrum, tijdens de Millse Markt, komen al reeds tientallen jaren een groep oudere bekende Millenaren samen om over het Mooie Grijze Verleden van Mill te praten. De Jaren na ongeveer 2010 komen hier ook bijeen de Heeren van de Vriendenkring van Myllesheem, waar dhr. Henk van de Weem de voorganger is. Zelfs vanuit Uden komen oude bekende Millenaren, zoals de Heren Jef van Reijmersdal en dhr. Cor van den Heuvel, naar Café Restaurant 't Centrum in Mill om over het rijke verleden van Mill te praten. Er schuiven dikwijls nog meer mensen uit Mill aan, waaronder de heren Gerrie van der Duijn, Ad Kremers, Hans Hermsen, Louis Henst, Pieter Verstraaten, enz.

Hier beneden dhr. Henk van de Weem, van de "Vrienden van Myllesheem" en dhr. Pieter Verstraaten, die elke woensdag druk bezig zijn met de Heemkunde en de Genealogie van Mill in Grandcafé 't Centrum van Mill.

Bronvermelding: Hub. Verstraaten

Hier beneden enkele bekende STAND-werkers van de Millse Markt, waaronder de bekende Millenaar dhr. Gerrie van der Duijn in Grandcafé "t Centrum.

Hier beneden een luchtfoto van de Kerkstraat met links de Café van de familie Chris van Kempen-Welbers met Heineken bier ( aan de lichtbak te zien ) en rechts Café Rooijakkers met Oranjeboom bier. Mevr. Van Kempen-Welbers kwam uit Overloon en daarom waren er bij van Café van Kempen ook ook allemaal Dienstbodes uit Overloon.

Bronvermelding: Deze foto staat in Grandcafé 't Centrum. 

Bronvermelding: Dhr. Jack en Francien Rooijakkers.

Bronvermelding: Dhr. Jack en Francien Rooijakkers.

 

Vroeger zat in het huidige Grandcafé 't Centrum de bekende Millse mevrouw Marie Verberk.

Bronvermelding: Dhr. Jack en Francien Rooijakkers.

Bronvermelding: Dhr. Jack en Francien Rooijakkers.

Trouwfoto van Gerrit en Riet Rooijakkers-Sweere van 't Centrum; Bij de uitgave van deze foto waren ze 50 jaar getrouwd.

In de 70-er Jaren, toen nog niemand de beschikking had over een diepvries, verhuurde de Fam. Gerrit Rooijakkers DIEPVRIESKLUIZEN. Achter hun Hotel-café-trestaurant hadden ze een grote ruimte waar gebruik kon worden gemaakt o.a. voor boeren om vlees en groente in te vriezen. Ook was dhr.Gerrit Rooijakkers TAXI-chauffeur.

Hier beneden de Website van Grand Café 't Centrum in Mill.

Foto van Café Van Kempen ( Verberk ) naast Café 't Centrum. Café van Kempen had slechts een "ZwakAlcoholische Vergunning" waardoor alleen in de keuken van de Familie van Kempen "Borreltjes" gedronken konden worden !!!

Hier beneden het Afscheid van dhr. en mevr. Rooijackers en de overname door dhr. en mevr. Janssen van Café Restaurant 't  Centrum per 29 Juli 2019.

Bronvermelding: De Gelderlander.

  

Opa dhr. Willem Verberk, van Café Verberk aan de Kerkstraat, met de Kleinkindjes.

Hier beneden De Club van de heren Ad en Cees Berends, die elke week op woensdagmorgen in 't Centrum vergaderen sinds 2019.

Brabant T.V. hield een enquète over de samenvoeging van de Gemeente Mill bij de Gemeente Land van Cuijk bij de Heerenclub "De Zaadstengels"

Bronvermelding boven en beneden: inmill.nl en Omroep Brabant.

Hier beneden: Café de Leste Stuuver aan de Langenboomseweg in 1948.

Hier beneden een Ansichtkaart van Café Princen in 1910. In 1951 werd Café Verberk de "Zwarte" ( Kolenhandel ) en in 1960 namen dhr. en mevr. Jan en Nelly van de Vorle de Café over van dhr. en mevr. Jaak en Ria Verberk en werd "Café van de Vorle" tot 1993 door de Familie van dhr. Jan de Vorle geëxploiteerd.

Hier beneden 2e van Rechts is dhr. Klaas de Goeij ( foto uit 1931 ), de eigenaar van een stuk Grond, wat hij verkocht aan dhr. Jaak Verberk en dhr. Jan van de Vorle.

Bronvermelding: B.H.I.C.

Op de foto boven staan de erfgenamen van dhr. Hannes van Wees voor zijn huisje:

Staande van links naar rechts Gerrit Oppers uit Overasselt, Lena van Hout-Oppers en haar man Jan van Hout uit Eindhoven, Klaas de Goeij uit Mill, (hij was getrouwd met Marie van Wees, die niet op de foto staat, omdat zij niet naar Reek kon fietsen), de heer Huggers uit Wanroij (ook zijn vrouw Grada van Wees was niet aanwezig).

Zittend: Antoon Oppers en Pieta Oppers-Wilbers uit Gassel, Thijs en Dien van Haren Thoonen-Dekkers

Café De Bossche Kar aan de Hoogstraat tegenover  Café "Jan van de Vorle" bij "Kenners Kiezen Kandelaars Kleding".

Hier beneden dhr. en mevr. Jan en Nelly van de Vorle met de Heineken-Koets met 6 Shires-Paarden voor hun café.

Dhr. Jan van de Vorle van Café "Jan van de Vorle", werkte bij Bierhandel Verstraaten en bezocht alle Horecabedrijven in de Regio. Op de foto het hele gezin van dhr. en mevr. Jan en Nelly van de Vorle.

Bronvermelding: Mevr. Nelly van de Vorle.

Dhr. Jan van de Vorle van Café "Jan van de Vorle", werkte bij Bierhandel Verstraaten en bezocht alle Horecabedrijven in de Regio. Op de foto het hele gezin van dhr. en mevr. Jan en Nelly van de Vorle.

Bronvermelding: Mevr. Nelly van de Vorle.

Hier beneden het interieur van het Café van Dhr. en mevr. Jan en Nelly van de Vorle.

Bronvermelding: Mevr. Nelly van de Vorle.

Hier beneden een Artikel uit De Koerier in 1987 over het 15 jarig Lustrum van Buurtvereniging "DEN OERAL".

Hier beneden een Artikel in de Neije Krant waarin de 90-jarige mevr. Nelly van de Vorle ( en 2 van haar dochters, Petra en Ineke ) o.a. vertelt over haar prachtige Jeugd.

Bronvermelding artikel beneden dhr. Peter Roijendijk.

Bronvermelding: inmill.nl

Hier links beneden de Bierwagen van dhr. Hub. Verstraaten voor het Café van dhr. Toon Giesen. Later Café Cambrinus en Het Gouden Kruis genaamd met dhr. Gerrit Lamers, als Uitbater.

Hier beneden  Café Cambrinus en/of Het Gouden Kruis van dhr. Gerrit Lamers.

Voor het Gouden Kruis zat hier het Café van dhr. en mevr. Tontje en Hanneke Giesen. Bij hen woonde de broer en de vrijgezel, Pietje Giesen in. Schuin tegenover hen was er het Café van Tontje Martens met zijn zus Drieka. De 2 caféhouders gingen regelmatig bij elkaar een Borreltje pakken. Alleen de Kerkstraat oversteken met een dubbeltje in de hand, en datzelfde dubbeltje werd later weer teruggegeven door het andere Tontje in de andere kroeg. Zo zaten de twee uitbaters regelmatig bij elkaar aan de tap.

Vroeger was hier Café van Kempen; bijzonderheden komen binnenkort.

Hieronder Café de Heidebloem ( Vroeger dhr. Pietje Verhoeven en later dhr. Tien Verhoeven ) van dhr. Gérard Verhoeven. Het artikel is van 1994. Binnenkort komen er nog meer oude foto's van Café de Heidebloem. In die tijd reden ze nog met Paard en Wagen naar b.v. het Treinstation in Mill, waar niet alleen dhr. Janus Henst op en neer reed met o.a. Kunstmest, maar ook dhr. Pietje Verhoeven van Café Pietje Verhoeven de Voorvader van Verhoeven-XL van dhr. Mark Verhoeven, maar ook van Verhoeven Transport nu in Uden.

Café "De Heidebloem" van Pietje Verhoeven; hier is ook ontstaan het Transportbedrijf "Verhoeven Logistics" TRANSPORT, WAREHOUSING EN LOGISTIEKE SERVICES  in Uden. Nu zijn de Uitbaters van Café - Zaal - Restaurant "LIBRE" Dhr. en mevr. Paul en Sandra van Helvoirt. 

Hier beneden een artikel in de Neije Krant over de verbouwing die op handen is voor eind 2015 van Café Libre met dhr. en mevr. Paul en Sandra van Helvoirt, de uitbaters van Café Libre in Mill. 

Hier beneden "Cafétaria 't Hemeltje" ( vroeger ook café Den Himmel ) van de familie van dhr. Piet Veldpaus, die ook nog een kruidenierswinkel had met een VIS-winkel. Deze foto was van de Storm in 1960 toen er vele bomen in Mill omgewaaid waren.

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van de "Vrienden van Myllesheem".

Hier beneden een krantenartikel uit de Gelderlander van 1993 over het 25-jarig Huwelijk van dhr. Louis Linders en mevr. Betsy Veldpaus, al 12,5 jaar samen de uitbaters van "Cafetaria 't Hemeltje". 

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van de "Vrienden van Myllesheem". 

Hier beneden, vroeger "Café Minten" met daarvoor dhr. Louis van Doorn als uitbater, nu Café Zaal Royal. Foto's beneden van de Website van Café Royal van dhr. en mevr. Broer en Ineke van Thiel-Keijzers.

Hier beneden dhr. Frans Keijzers ( de eerste uitbater ) die de verbouwde Zaal voor zijn dochter Ineke en schoonzoon Broer van Thiel mocht openen. Zie voor de Geschiedenis van de Zaal van Broer van Thiel op de Pagina "Bioscoop en Theater Mill" van deze Website.

Hier beneden De Millse Band "De Opcuna's" o.l.v. Leo Josemanders ( nu in 2014 Léjo ), die ook in de café's in Mill optrad. Voor meer info over Millse Bands zie de Pagina "Bands, Koren & Muziek uit Mill".

Hier beneden een foto van Dhr. en Mevr. Wim en Mientje Minten, de uitbaters voor dhr. Frans Keijzers in een Toneelvoorstelling.

Hier beneden een Artikel van Broer van Thiel in de Gelderlander September 2019 over de Sluiting van Alle Café's in het Centrum van Mill tijdens de Millse Kermis en De Plaatsing van 3 Tenten die gezamenlijk worden geëxploiteerd door de Horecamensen van de gesloten horecabedrijven.

Hier beneden in 1957 de Cafetaria  van dhr. Piet Hendriks ( alias Piet Baal ); voorheen stond hier de bloemenkiosk van dhr. Toon Schraven. ( Jef van Reijmersdal bedankt voor de tip). Hier beneden diverse foto's van dit bedrijf.

Hier beneden Kapelaan dhr. Christ Bodenstaff, de meisjes van de bediening, Doortje, Gontje en Riek Hendriks en dhr. en mevr. Hendriks bij de Opening en Inzegening van de nieuwe Zaak. Dhr. Sjef van Reijmersdal weer Dank voor de tip.

Hier beneden de Meisje meteen in de bediening tijdens de Opening.

Bronvermelding foto: dhr. Hub. Verstraaten.

Sinds maandag 27 augustus 2013 is de Frietkraam aan de Marijkestraat ( dus voorheen De Cafetaria van dhr. Piet Baal Hendriks ) in Mill officieel ‘Plaza de Frietkraam”. “Daar zijn we erg blij mee,” vertelt eigenaresse mevr. Nancy Ruwiel Couwenberg. “Het concept van Plaza Food for all” past perfect bij onze zaak, onze klanten en onze werkwijze.” Hierbij doelt Nancy op hygiëne, acties, kwaliteit en klantvriendelijkheid. “Uiteraard is dit alles bij ons al jaren de normaalste zaak van de wereld, maar Plaza schenkt daar nog extra aandacht aan. Ook alle door Plaza zelf ontwikkelde zaken zoals bijvoorbeeld afvalverwerking sluiten perfect aan bij onze eigen doelstelling rond Verantwoord ondernemen.”

Bronvermelding: www.plazafoodforall.nl

Bronvermelding foto: dhr. Hub. Verstraaten.

Door dit nieuwe concept zijn er ook nieuwe producten. Maar uiteraard zijn ook de vertrouwde eigen gerechten zoals de fameuze nasi en bami schotels uit eigen keuken nog altijd verkrijgbaar. Verder horen bij een nieuwe naam natuurlijk ook leuke acties. Die staan er de komende tijd dan ook op stapel. Tot en met vrijdag 7 september kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van tal van acties. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kroket voor 1 euro, 3 snacks met 3 friet voor 6,50 euro en een satémenu voor 5,95 euro. Maar er is meer... 

Kortom: kom het zelf ervaren en bezoek snel de lekkerste eetwinkel van de hele regio: Plaza de Frietkraam in Mill!

Bronvermelding: www.plazafoodforall.nl

In Uden opende de man van mevr. Nancy Ruwiel-Couwenberg, dhr. Ben Ruwiel "Plaza de KomEet". Mevr. Nancy Couwenberg en haar man dhr. Ben Ruwiel hebben sinds 2013 samen 2 prachtige Plaza-Zaken.

Bronvermelding: www.plazafoodforall.nl

Hier beneden een artikel over de Schenking door mevr. Nancy Ruwiel-Couwenberg van "Plaza De Frietkraam" aan de foundation "Villa Pardoes".

Bronvermelding: De Neije Krant.

De eerste uitbater van benedenstaand Café was dhr. Sjef Schraven.

Café Schraven, nu Café Restaurant 't Lagerhuis van de fam. Weeren. Op de foto voor het Café Schraven zit o.a. de dochter van dhr. Toon Thunnissen, de toenmalige Uitbater van het café naast dhr. Piet de Vet.

Aan Café Zaal Vugts is een aparte Pagina gewijd op deze website en wel "Café Zaal Vugts".

Vroeger was hier beneden "Café Toon Arts" van dhr.  Jan Arts ( ook wel "Menne Arts" genoemd ) aan de Karstraat; Nu in 2014 Chinees Restaurant "Nieuw China" van de fam. van dhr. Kam Wong. Naast de Café hadden dhr. Jan Arts en zijn zussen "de Dames Arts" ook een Manufacturen winkel. In zo'n Winkel verkochten ze, behalve, alles wat met de Hand geweven stoffen was gemaakt, ook Pruiken en de Dames Arts kregen in Mill toen de bijnaam "De Dames uit de Pruikentijd". Dhr. Jan Arts was een broer van dhr. Matthijs Arts van de EDAH aan de Kerkstraat. Met dank aan Dhr. Ton Rückert. 

Bronvermelding: Dhr. TON RÜCKERT.

Hier beneden een foto van het Café-Billiard van dhr.Menne Arts met militairen die op "Herhaling" waren op het Kamp in Mill rond 1955.

Bronvermelding: Website van De Karstraat.

Hier beneden een foto dd. 20 december 2015 van Restaurant en Afhaalcentrum "Nieuw China" aan de Karstraat in Mill.

Hier beneden een samenwerking van verschillende Horecaondernemers uit de Gemeente Mill.

Vroeger was er aan de Schoolstraat ook nog De TOKO-bar, Bar Millington ( Inge en Ton ) en later Het Fust met als uitbaters o.a. dhr. en mevr. Annie en Jan van Eenbergen. De foto komt nog als iemand die heeft ????

In Mill hebben we nog één Hotel en wel "Hampshire" van Fitland XL Nederland aan de Hoogveldseweg.

Hier beneden aan de BurgemeesterVerstraatenlaan 1 opende op

6 September 2019 Dhr. Sjors Dollevoet zijn Brasserie en Lunchroom "Dn Buurman".

Bronvermelding: Inmill.nl

Bronvermelding: Inmill.nl

Hier beneden de Uitbater, Sjors Dollevoet, met zijn vader, moeder en zus tijdens de Opening van "zijn Brasserie "D'n Buurman Mill".

Bronvermelding: www.inmill.nl

Zicht vanuit Den Buurman op de Millse Kerk..

Bronvermelding: mevr. Kim Derks.

Voor Den Buurman in 1956 het Huwelijk van mevr. Bets van Balkum en dhr. Harrie Kremers.

Hier beneden toen Brasserie Den Buurman nog Timmers was. 

Hier beneden een gezellige Lunch bij Brasserie "Den Buurman" van dhr. Sjors Dollevoet in Februari 2020.

Copyright Studio Domeinzicht ©