De Kuilen in Mill en/of Oorlogs-Vliegveld B-89 en wat info van "Museum The Typhoon" van Vliegbasis Volkel over Vliegveld B89  en De Valkhoeve.

B-89 wil zeggen: Het 89e Vliegveld van de Geallieerden. 

Deze foto kan ik ( dhr. Jan Crooijmans ) niet thuis brengen. Mijn Oma Gien Fleuren-Verberk staat erop en m'n moeder Fien Crooijmans-Fleuren.  Misschien van de vrouwenbond of zoiets bij een vliegveld. Misschien kijken er meerdere mensen, die de andere aanwezigen misschien herkennen ?

Hier beneden een Uitstapje van de Dames van de K.V.B. de Katholieke Vrouwen Beweging ( op de Kuilen, genaamd sinds de Oorlog het "Vliegveld B 89" ) waarvan het bestuur van de K.V.B. nog steeds in de Vilheide woont.

Bronvermelding: dhr. Jan Crooijmans.

Hier beneden een foto van de Vliegdemonstraties op Vliegveld De Kuilen Mill - Langenboom in 1911.

Hier beneden een foto van een HANGAR op het Vliegveld B 89 te Mill in de Oorlog van mevr. Janneke Van Gemert-van Eenbergen.

Hier beneden een foto van het Vliegveld B 89 op de Kuilen in Mill in de Oorlog.

Bronvermelding: mevr. Janneke Van Gemert-van Eenbergen.

Hier beneden een Presentatie van Vliegveld B89 op "De Valkhoeve" van de familie Geurts van Kessel. Hier beneden de DVD-film van het I.W.M. ( het Imperial War Museum ) uit Engeland.

Bronvermelding: mevr. Caroline Geurts van Kessel van de Stichting "Ontdek Mill".

Bronvermelding: Website www.bezoekerscentrumdekuilen.nl

Bronvermelding: mevr. Caroline Geurts van Kessel van de Stichting "Ontdek Mill".

Bronvermelding: mevr. Caroline Geurts van Kessel van de Stichting "Ontdek Mill".

Hier beneden enkele foto's uit de Film over het Vliegveld B-89 bij Mill van het I.W.M. het Imperial War Museum in London.

Bronvermelding: mevr. Caroline Geurts van Kessel van de Stichting "Ontdek Mill".


Hier beneden op 14 september 2010 een explicatie door dhr. Willy Sweens van de "Sporen van de Oorlog" op de Open Dag van "Sporen van de Oorlog" op de Kuilen, oftewel het "Vliegveld B 89" in oorlogstijd.

Hier beneden een Lijst van Krijgsgevangengemaakte Vliegers.

Hier beneden een Lijst van gesneuvelde Piloten.

Open dag "De Kuilen" door Leden van "De Sporen van de Oorlog". Maquette van "De Kuilen Vliegveld B 89". Pieter Slaats en Piet Vollenberg van "Sporen van de Oorlog" op 14 september 2010.

De heren Pieter Slaats en Piet Vollenberg van "Sporen van de Oorlog".

Vliegveld B 89 De Kuilen Mill - Het huidige Openlucht Zwembad.

Hier beneden een Plattegrond van Vliegveld B89 op de Kuilen.

Bronvermelding: Mevr. Dinie Milder.

Bronvermelding: Mevr. Dinie Milder.

Bronvermelding: Mevr. Dinie Milder.

De Kuilen in de Winter van 2010.

Stichting "Sporen van de Oorlog" op de Kuilen, "Vliegveld B89". Dhr. Pieter Slaats, dhr. Piet Vollenberg en Dhr. Willy Sweens. 

Opendag 14 september 2008 op "De Kuilen B89" door Leden van "De Sporen van de Oorlog". Rechts Piet Vollenberg en Pieter Slaats.

Hier beneden dhr. Maarten van Kempen en mevr. Corine Nijtmans ( Eigenaar en Directie van Fitland-XL Mill Nederland ) woont in 2012 aan "De Kuilen" in Langenboom.

Opening van Logement "De Valkhoeve" op het Bezoekerscentrum "De Kuilen" op 4 november 2011.

 

De Directeur met vrouw en kinderen, dhr. Geurts van Kessel junior. Valkenier Ivo van Lanen uit Langenboom verzorgde de Opening van Logement "De Valkhoeve".

Bronvermelding: dhr. Hub. Verstraaten.

Hier beneden enkele foto's van de Oude Boerderij van dhr. Jo de Klein vlak bij de Valkhoeve aan de Uilweg in Mill.

Bronvermelding: dhr. Jo de Klein.

Bronvermelding: dhr. Jo de Klein.

Van De Stichting Myllesheem was er Pieter Slaats, Willy Sweens en Hub. Verstraaten.

Bronvermelding: dhr. Hub. Verstraaten.

Bijna de gehele V.V.V. van Mill in 2011, met het Hoofd van de Millse V.V.V. dhr. Jan van den Hoef, was aanwezig op de receptie en de Opening van de Valkhoeve;  behalve de dames Truus Olcay en Diny van der Linden.

Bronvermelding: dhr. Hub. Verstraaten.

 

Hier beneden de werkplaatsen van de Kuilen dhr. Marius Bussemaker, de technische man van De Valkhoeve.

Hier beneden info over het ontstaan van Vliegveld B 89 en daarna Vliegbasis Volkel.

De Traditiekamer van Vliegbasis Volkel heeft een permanente tentoonstelling over het ontstaan en het gebruik van de vliegbasis.

Vliegbasis Volkel - De Traditiekamer "Typhoon".

De entree is gratis; U dient zich zelf wel een week van te voren telefonisch (0413) 27 61 35 aan te melden bij dhr. Henk Talen, de beheerder en voorzitter Documentatiegroep Volkel van de Traditiekamer en van elke bezoeker de persoonsgegevens aan hem door te geven. U meldt zich aan bij de Poort van de Vliegbasis en elke bezoeker toont zijn Identiteitsbewijs aan de wacht; daarna wordt U opgehaald aan de Poort door een medewerker van de Traditiekamer.

Hier onder Sergeant-Vlieger dhr. Chris van Riet uit Mill, die vroeger op Vliegbasis Volkel met de Meteors heeft gevlogen.

De Traditiekamer van Vliegbasis Volkel heeft een permanente tentoonstelling over het ontstaan en het gebruik van de vliegbasis. Originele documenten, uniformen, militaire uitrusting, vliegtuigonderdelen en videomateriaal geven een goed beeld van de vliegbasis. Vanaf de aanleg in 1940 en het gebruik door de Duitse bezetter tot september 1944. Ook het kortstondige gebruik door geallieerde luchtmachteenheden is in de expositie opgenomen. De Nederlandse mariniers, die er enkele jaren zijn opgeleid, en de Koninklijke Luchtmacht, vanaf 1951 tot heden, hebben ook een plek in de Traditiekamer.Wat is er te zien? In de Traditiekamer zijn vliegtuigmodellen, foto’s, squadronemblemen, schietstoelen en de vliegtuigbewapening te zien van vliegtuigen als de Meteor, Thunderjet, T-33, Thunderstreak en Starfighter. Ook is er aandacht voor het huidige gevechtsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht: de F-16 Fighting Falcon. De traditiekamer heet voluit Traditiekamer Typhoon. De ruimte is vernoemd naar de Hawker Typhoon, een vliegtuigtype van de geallieerden, dat direct na het verdrijven van de bezetter was gestationeerd op Vliegbasis Volkel.

Uitbreiding collectie.

De collectie wordt regelmatig uitgebreid of aangepast vanwege ‘nieuwe’ aanwinsten. 

Enkele recente voorbeelden zijn 

  • een complete cockpit van de OCU F-16;

  • een radarstorings-gondel F-16 (ALQ-131);

  • een instrumentenpaneel van de Typhoon/Spitfire.          

Wilt u de Traditiekamer bezoeken?

De Traditiekamer is elke eerste en derde vrijdag van de maand geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Voor groepen kunnen (in overleg) ook op andere dagen afspraken worden gemaakt.  (0413) 27 61 35. Bezoekers jonger dan 15 jaar moeten vergezeld worden door een volwassene. U dient zich te verzamelen op de parkeerplaats (rechts voor de wacht) bij de hoofdingang van de vliegbasis. Een suppoost begeleidt u vanaf daar rechtstreeks naar de Traditiekamer.

Open dagen van de Defensie:

Tijdens de open dagen demonstreert Defensie haar continue inzetbaarheid voor vrede en veiligheid in Nederland en ver daarbuiten. Onder meer met grootschalige demonstraties laten de krijgsmachtdelen zien hoe en met welke geavanceerde wapensystemen zij optreden. In 2013 tijdens:

  • Luchtmachtdagen: 14 en 15 juni, Volkel;

  • Door financiële omstandigheden heeft Defensie sinds 2010 het aantal open dagen teruggebracht van 3 naar 2 per jaar. Per toerbeurt vervalt een van de open dagen.

Geen Landmachtdagen 2013

In 2013 zijn er daarom geen Landmachtdagen. Uiteraard zijn de krijgsmachtdelen wel goed vertegenwoordigd op elkaars open dagen.

Hier beneden, Bronvermelding B.H.I.C.:

    • Re: Vliegbasis Volkel

      Personen die gegevens zoeken betreffende de geschiedenis van het vliegveld Volkel kunnen zich wenden tot de Documentatiegroep Volkel of een bezoek brengen aan de Traditiekamer "Typhoon" op de vliegbasis. In de tekst van deze site over de geschiedenis van het vliegveld komen verschillende storende fouten voor.

      Henk Talen/Documentatiegroep Volkel

      henk.talen@hetnet.nl

    • Re: Vliegbasis Volkel

      Enkele storende fouten op deze site:
      Op Volkel vlogen geen twee maar drie Me-262 straalvliegtuigen.
      Volkel werd niet gebruikt voor missies naar het westen. Op Volkel lagen in 1943 tot en met februari 1944 dagjagers van de Luftwaffe, Fw-190 en Bf-109, die de Amerikaanse bommenwerpers en jagers moesten neerschieten die naar Duitsland vlogen.
      Na het vertrek van de Luftwaffe vlogen er Typhoons (121 Wing), Tempests (122 Wing), Spitfires (126 Wing) en Mosquito's(136 Wing) op vliegveld Volkel B.80.
      327 squadron en 328 squadron (Gloster Meteor) vertrokken niet met hun vliegtuigen naar Duitsland. 311 en 312 squadron vlogen nooit met de T-33.
      Henk Talen/Documentatiegroep Volkel

      Henk Talen, 21-09-2009, 22:13 uur

    • Re: Vliegbasis Volkel

      Henk Talen, beheerder Traditiekamer en voorzitter Documentatiegroep Volkel (henk.talen@hetnet.nl)

    • Nog voor het eind van 2009 verscheen bij Uitgeverij Boom in Amsterdam het boek "Vliegvelden in oorlogstijd" (520 pag.). Hierin worden alle vliegvelden in Nederland beschreven, kosten 39,50 euro. Velden uit de regio die aan bod komen zijn: Volkel, Mill, Heesch, Grave/Keent, Malden, Rips, Schijndel, Eindhoven, Venlo enz. 


    • Hier beneden de resten van het neerstorten van de Lancaster bij Café van dhr. Frans Heijs aan de Schoolstraat - Beerseweg - Karstraat.

    • Hier beneden de resten van het neerstorten van de Lancaster bij Café van dhr. Frans Heijs aan de Schoolstraat - Beerseweg - Karstraat.

    • Hier beneden de resten van het neerstorten van de Lancaster bij Café van dhr. Frans Heijs aan de Schoolstraat - Beerseweg - Karstraat.

    • Hier beneden een artikel van Vliegveld B-89 de Kuilen het Engelse Vliegveld. Op 17 september 2014 wordt er een zgn. "Luisterkei" geplaatst; voor meer info zie verder naar beneden.

    • Bronvermelding: De Maasdriehoek editie editie 37.

    •  
    • Op de foto beneden staan de volgende personen uit Mill voor een Vliegdemonstratie in Keent: van Links naar Rechts, Johan Cornelissen, Cor Thijssen en zijn moeder (Haps), Maan Verhoeven en echtg., tussenin Mies Thijssen, Piet Bastiaans,Tien Gerrits, Coos Daamen, Bert Bardoel en Marie Smits, Helm Arts, Jan Hermanussen (?) Lammers Station-chef en Harrie van Schipstal.

    • Bron: De Koerier en dhr. Henk van de Weem.

  • Hier beneden Het behaalde Vliegbewijs door de Millenaar dhr. Jacobus Daamen, gevlogen boven Overasselt.

  • Bron: Koerier en dhr. Henk van de Weem.

  • Zaterdag 30 maart 2013 NOS

  • Bijzondere vondst bij de Kuilen in Mill.

    Dat in de gemeente Mill veel te ontdekken valt wisten we natuurlijk al lang. Maar dat er zelfs tanden gevonden worden van dieren die miljoenen jaren geleden hier leefden is wellicht voor niet iedereen bekend. Toch is dit het geval. Bij de ontzanding van de Kuilen is een jaar of vijf geleden een tandje gevonden. Na onderzoek blijkt dit miljoenen jaren oud te zijn. Vanaf vandaag is dit tandje te zien in het Oertijdmuseum in Boxtel. Het tandje is van de kruising van een Aap en een Paard een Chalicotherium van meer dan 2 meter lengte.

    Bekijk het item bij het NOS Journaal: http://nos.nl/video/490282-gevonden-tand-blijkt-van-bijzonder-dier.html

  • Hier beneden nog enkele berichten over vondsten in De Kuilen in Mill.

  • Gezocht: tand van Carcharodon carcharias-

  • 26 berichten - 11 okt 2012
    vreemd tandje Mill- 6 berichten - 6 jan 2008
    Haaientanden mill 2005.- 8 berichten - 27 jan 2006
    Antw: De tand uit Mill- 22 berichten - 22 aug 2005

    Op 14 & 15 Juni 2013 werd het 100-Jarig bestaan van de Luchtmacht gevierd op Vliegbasis Volkel met spectaculaire Vliegshows en naar Vrede klinkende Herrie.

  • Bronvermelding: B.H.I.C. Grave

  • Hier beneden de Gloster Meteor.
  • Bronvermelding: B.H.I.C. Grave.

  • Bronvermelding: B.H.I.C. Grave.

  • Bronvermelding: B.H.I.C. Grave

  • Bronvermelding: B.H.I.C. Grave.


  •  

Hier beneden een Sticker van De "Typhoon".

Hier beneden een email-wisseling met dhr. Wiljan Toonen betreffende de plaatsing en onthulling op 17 september 2014 door dhr. Wiljan Toonen van een Geocaching Luisterplek bij "Vliegveld De Kuilen" aan de Langenboomseweg - Grinderijweg.

Beste meneer/mevrouw, Zoals u wellicht weet wordt er op 17 september 2014 een luisterplek van de http://liberationroute.nl/ onthuld bij Vliegveld "De Kuilen" op de hoek van de Langenboomseweg met de Grinderijweg. Om er mede voor te zorgen dat deze bijzondere plaats ook na de onthulling nog bezoek krijgt wil ik door middel van mijn hobby geocaching (http://www.geocaching.com/) hier een cache (soort van schat) aan wijden. Dit heb ik voor meer interessante toeristische plekken in de gemeente Mill en Sint Hubert gedaan. Om de digitale pagina wat interessanter te maken zou ik graag gebruik maken van enkele foto's over het vliegveld en informatie van uw site naast foto's en informatie van andere sites. Natuurlijk vermeld ik als bron (link) uw site http://studio-domeinzicht.jouwweb.nl/vliegveld-b89-de-kuilen-mill .

Als voorbeeld voor zo'n Cache ( of Schat ) is hier een link van:  http://coord.info/GC38HDV . Deze is van de Maurikkapel. Zo zijn er in de gemeente Mill en Sint Hubert diverse caches ('schatten') op vaak historische toeristische plaatsen te vinden die dmv een GPS te vinden zijn. Echter gezien het vliegveld er niet meer is kan ik er zelf geen foto's van maken en om toch een interessante pagina voor bezoekers te kunnen maken wil ik graag gebruik maken van u foto's en informatie.

Graag zou ik hiervoor toestemming van uw willen krijgen. Indien er vragen zijn dan kunt u deze gerust stellen. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Wiljan Toonen.

Hier beneden info dd. 14 Maart 2015 over de Millenaar dhr. Jo van Soest ( die Voorzitter is van de WWF de Wageningse Werkgroep Fossielen ), die lezingen geeft over Fossielen.

Bronvermelding: Website www.bezoekerscentrumdekuilen.nl

Hier beneden een artikel in de Neije Krant over de "GAGELHOEVE"  ( vlakbij de Kuilen ) waar de Jaarlijkse Natuurwerkdag werd gehouden door mevr. Anita Blonk en dhr. Emile Merkus van "De Ladies Circle" op 7 november 2015, de Warmste dag sinds 1901. 

Hier beneden een Artikel van De Neije Krant over het Modderzwemmen in de Kuilen op 28 Juni 2016.

Hier beneden foto´s van een REUNIE van de OldTimersClub uit Oirschot bij Valkhoeve De Kuilen in 2017.

Hier beneden een artikel in Facebook over de nieuwe Exploitanten de heren Eric en Mees Nabuurs van het Strandpaviljoen in 2019.

Copyright Studio Domeinzicht ©